Плевен става част от националната кампания „За отговорни родители”

14.09.2015 15:32

kampania11

Национална кампания „За отговорни родители“ стартира в началото на новата учебна година. Тя се организира от фондация „Безопасни улици от Валя“ и е подкрепена от общински и държавни институции, сдружения и неправителствени организации в страната. В Плевен кампанията се провежда със съдействието на РИО, сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Плевен, и на неправителствените организации на майките. Това информира Емилия Карабулева, координатор за Плевен на фондация „Безопасни улици от Валя”.

Кампанията има за цел опазването на здравето и живота на малките деца от детските градини и началните училища. В рамките на седмица ще бъдат разпространени плакати, където нагледно са показани правилата за превозване на малките деца в автомобилите на родителите. Те ще бъдат разлепени на видни места в детските градини и началните училища в Плевен. В същото време от „Пътна полиция“ ще извършват проверки и ще санкционират родители, които се отнасят безотговорно към превозването на децата си до училище.
„Сигурно над 90 % от шофьорите в България постоянно не спазват правилата за движение. Може би доста хора не го знаят или не са мислили върху това, а и не се коментират често точно такива неща по медиите. Това е и една от причините много родители да не се отнасят сериозно и отговорно към собствените си деца. Затова за 70-80 % от загиналите по пътищата деца основна вина имат родителите им, а за останалите вина имат други родители.
Този плакат ще бъде сложен на входовете на 1000 детски градини и основни училища в България, за да напомня постоянно на родителите да бъдат по-отговорни!“ Това се казва в коментара на Михаил Попов, секретар на фондация „Безопасни улици от Валя“, който бе разпространен в социалните мрежи.

Утре децата тръгват на училище. Нека всички се постараем да бъдем по-отговорни както към своите, така и към чуждите деца. Спазвайте правилата и заради добрия пример, който ще им дадем по този начин. Защото те са нашето бъдеще!“, е призивът на представителите на фондация „Безопасни улици от Валя“ към родителите от цялата страна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: