Легендарният „Ford Mustang“ спира на площад „Свободата“ в Плевен днес

11.09.2015 7:26

7.09.ford

Легендарният Ford Mustang е вече тук! Иконата на Ford стъпва за пръв път официално на Стария континент в над 50-годишната си история, за радост на европейските си фенове. Култовият автомобил ще участва в роудшоу, което ще премине през седем български града, сред които и Плевен. В нашия град шоуто ще бъде днес, 11 септември, като то ще се проведе от 14 до 19 ч. на площад „Свободата“, до паметника на Альоша.
Най-харесван автомобил във Фейсбук в света (с повече от 8 милиона лайка), Ford Mustang има над 9 000 появи по телевизията, в музикални клипове и видео игри, както и във филми с холивудски звезди като Уил Смит, Никълъс Кейдж, Джейсън Стейтъм, Том Круз и Стийв Маккуин – в култовия филм „Булит“ от 60-те години.
Сред известните личности, собственици на Mustang, са Бил Клинтън, Джим Морисън, Джей Лено и Кели Кларксън, а Mustang се е превърнал в част от американската поп култура. Над 9 милиона автомобила Ford Mustang са продадени по света от появата на първия модел през 1964 г.
Събитието е отбелязано с поставянето му на върха на Empire State Building, най-високата тогава сграда, за което Mustang е трябвало да бъде разглобен, качен с асансьор и наново сглобен на върха. Ford повтори този номер с новия Mustang, също транспортирайки го до върха на най-високата сега сграда в света – Burj Khalifa в Дубай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: