Възможностите на новата 42-метрова автомеханична стълба демонстрираха плевенските пожарникари /снимки/

11.09.2015 10:58

pojarna stalba

Възможностите на новата 42-метрова автомеханична стълба с подемник и кош демонстрираха днес плевенските пожарникари. Това е последното попълнение в автопарка на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението /РСПБЗН/ в Плевен.

pojarna stalba 1

42-метровата автомеханична стълба е идеална за гасене на пожар и евакуация на хора във високи сгради, обясни старши инспектор Пламен Янев. Той добави, че в Плевен има поне 50-60 сгради с височина над 30 м, някои хотели и многоетажните жилищни блокове, където при критични ситуации новата продобивка на пожарната служба би имала решаваща роля.

До сега огнеборците са ползвали стълба, която достига до 30 м и е без кош.

pojarnikar

В навечерието на своя празник плевенските огнеборци се похвалиха, че автопаркът е изцяло подменен като закупените специализирани автомобили са по европейски програми. Плевенската служба отговаря за района на четири общини – Плевен, Долни Дъбник, Пордим и Долна Митрополия. Общо 68 са огнеборците, които дават дежурства на четири смени.

pojarnikari

Ще припомним, че в дните от 7 до 14 септември се провеждат редица мероприятия в пожарните служби в Плевенска област, част от Седмицата на пожарната безопасност. Утре ще бъде осветена новата техника и отличени огнеборци.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: