Гулянци отбеляза тържествено 41-ия си рожден ден (галерия)

06.09.2015 16:36

6.09.gulqnci1

В петък град Гулянци отбеляза своя 41-ви рожден ден, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Тържественото честване на годишнината от обявяването на Гулянци за град започна с церемония по издигане на знамето под звуците на химна на града, в изпълнение на Анастасия и Полина. По традиция знамето издигна Веска Радулова, която е била кмет в далечната 1974 година, когато с Указ на Държавния съвет се ражда новият град.

6.09.gulqnci2
Тържеството продължи с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от свещеноиконом отец Пламен Линков. След службата той призова хората да бъдат единни по примера на предците си и да пазят родното си място. Кметът на общината Лъчезар Яков поздрави жителите и гостите на града и благодари на всички онези хора, които през годините са градили днешния облик на Гулянци. „Наш ангажимент днес е да запазим направеното от тях и да продължим да надграждаме”, заяви той и увери, че общинското ръководство и администрация работят именно в тази посока с реализирането на редица проекти.

6.09.gulqnci3
Последва празничен концерт с участието на самодейци при читалище „П. Р. Славейков”, КПК „Възраждане” и Клуб на хората с увреждания гр. Гулянци. Кулминация на честването през деня бе голямата празнична торта, от която имаха възможност да си хапнат и малки, и големи.
По късно Общинският съвет проведе тържествена сесия по повод празника, която също е неразделна част от програмата на честването през последните години. На заседанието председателя – Огнян Янчев акцентира върху важните моменти от историята и настоящето на града и общината.

6.09.gulqnci4
Вечерта за настроението на жители и гости на града свири оркестър „Ловеч” и пя поп-фолк певицата Емилия. Зрелищна заря на фона на химна на града „Мой роден град” сложи подобаващ край на тазгодишното честване.

6.09.gulqnci5

 

6.09.gulqnci6

 

6.09.gulqnci7

 

6.09.gulqnci8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: