Урош Величкович остава в „Спартак“, Милен Захариев си тръгва

22.08.2015 16:21

22.08.basket

Урош Величкович ще продължи да играе за Спартак Плевен и през новия сезон, съобщи BGbasket.com. Сърбинът е постигнал договорка с ръководството на клуба и ще бъде основна част от тима и за предстоящия шампионат. Величкович дойде в Плевен по средата на миналия сезон и веднага пасна в схемата на отбора. Той изигра общо 12 срещи за първенството, в които записа по 13.4 точки, 3.7 борби и 3.8 асистенции.
В същото време, от баскетболния сайт информират, че друга основна фигура от състава на плевенчани през миналия сезон – Милен Захариев, преминава в редиците на „Академик“ (Пловдив). Захариев записа средно по 9.7 точки, 6.8 борби, 2.9 асистенции и 1.3 отнети топки в НБЛ за плевенчани. 22-годишният баскетболист бе част от Академик Благоевград през сезон 2012/2013, а преди това от мъжкия Черноморец, както и от формациите за подрастващи на Академик София и Левски.
В близките дни ще бъде ясно и кой ще води спартаклии през новия сезон. Подготовката на тима ще започне в първите дни на месец септември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: