Швейцарско издание разказва за любовта на плевенския мечок Костадин и мецаната Берна

30.07.2015 16:31

30.07.kostadin

Швейцарското издание 20minuten.ch публикува разказ за романса на мечката Берна от добричкия зоопарк и нейния избраник Костадин, пише БТА. Изданието припомня, че четиригодишната мецана пристигна у нас от зоопарка в Берн, Швейцария.
От две години Берна се намира в България и сега Костадин може да спечели сърцето й, пише изданието. То посочва, че мечката се чувства много добре в Центъра за защита на природата и животните в България. „Откъсването й от зоопарка в Берн отдавна е забравено. За това със сигурност помага новата й любов – мечокът Костадин, който е прекарал в съседното заграждение принудителна ваканция и искрата е прескочила“, пише още швейцарското издание.
То разказва, че поради преструктуриране в зоологическата градина в Плевен трите мечки Костадин, Миладин и Виктория бяха настанени временно в зоопарка в Добрич, в съседното заграждение, до това на Берна. От екипа на центъра в Добрич забелязали, че всеки път, когато Костадин е до заграждението на Берна, тя поглежда към атрактивния мъжкар. „Искрата е прехвръкнала, Берна се е влюбила“, казва директорът на зоопарка Севдалина Венкова пред изданието. Фотографката Юлия Узунова, която живее в Швейцария, всяка година по време на лятната си ваканция пътува до региона на Добрич и посещава зоопарка. Тя разказва, че е забелязала, че Берна е поела инициативата в любовната игра. Тази смелост сега е възнаградена и Костадин остава с нея в Добрич, а другите две мечки са се върнали в новото си заграждение в Плевен, посочва още швейцарското издание.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: