Над 100 състезатели ще участват в турнир по ловна стрелба край Плевен

17.07.2015 14:06

17.07.lov

На 18 и 19 юли за 17-ти път стрелбищният комплекс на Ловно-рибарско дружество – Плевен „Витска елия” ще бъде домакин на Турнира по ловна стрелба за купата на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”. Времето не е избрано случайно – преди откриването на ловния сезон, който тази година е на 8 август, и преди официалния празник на ловците и риболовците – 6 август. Датата е приета поради факта, че на този ден през 1898 г. е открит Учредителният първи конгрес на ловците, чиито решения поставят основата на ловно-стрелческата организация „Сокол”.
И тази година ловците ще се състезават и в двете дисциплини – „Трап” и „Скийт”. Участие ще вземат над 100 състезатели от всички възрастови групи – мъже и жени, младежи и девойки, кадети и кадетки. За най-точен мерник ще се борят и ветераните. Мъжете и младежите ще стрелят четири серии по 25 панички – общо 100 панички, жените и девойките – 75 панички, а ветераните – 50 панички. Победителите ще се излъчат след финал измежду шестимата най-добри.
Традиционно най-добрите майстори на ловната стрелба получават ловни пушки и аксесоари. Какви ще са наградите тази година, е тайна на организаторите от НЛРС „СЛРБ”. Освен състезателите за турнира се събират и редови ловци. Те пристигат заедно със семействата си и, разбира се – с ловните си кучета. Така събитието се превръща в истински празник, на който се срещат стари приятели на раздумка да се похвалят със слука, с ново куче или нова пушка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: