Будапеща дойде в Плевен с фотосите на Бела Бернолак

14.07.2015 18:11

14.07.budapest1

Фотоизложбата „Будапеща през бленда“ с автор Бела Бернолак бе открита днес в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен. Проявата се организира съвместно с Унгарски културен институт „Балаши“ – София. Изложбата, включваща 63 фотографии, е реализирана през 2013 г. по повод 140-та годишнина от обединението на Буда, Пеща и Обуда. Тя бе представена от главния уредник на плевенската галерия Антония Караиванова, а гост на откриването бе началникът на Отдел „Образование и култура“ в Община Плевен Йонита Иванова.

14.07.budapest2
Бела Бернолак е роден през 1967 г. в Будапеща. Започва да се занимава по-сериозно с фотография през 1986 г. Първият му фотоапарат е марка „Зенит”, но с появата на дигиталните апарати започва да снима все по-интензивно. Обичта към фотографията и основите на фотографското изкуство е наследил от баща си, неговия първи учител. Опитва се да следва напътствията му както по отношение на фотографския подход, така и по отношение на техниката на изпълнение. На боравене с дигиталните фотоси се научава от майстор-фотографа Лайош Гомбош.

14.07.budapest3
Фотографиите му разкриват красотата на Будапеща. Те са изготвени с различна техника, тъй като са печатани не на хартия, а на художествен текстил. Има няколко фотоса, направени на места, в които фотографът е бил допуснат със специално разрешение. Това са фотографиите, заснети от покрива на Парламента и Националната галерия.
Изложбата ще остане в Плевен до 15 август.

14.07.budapest4

 

14.07.budapest5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: