Юбилейният 60-и Парад на модата затвърди Плевен като модна столица на България (галерия)

29.06.2015 8:23

29.06.parad1

Снощи на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ се проведе 60-ото юбилейно издание на шоу-концерт-спектакъла „Парад на модата“. Той бе организиран от Община Плевен, Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“ и Читалище „Лик“. В началото на проявата бяха прочетени поздравителни адреси по повод юбилея от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, зам.-министъра на културата Боил Банов и кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков.

29.06.parad2
На сцената на Парада на модата се изявиха 13 дизайнери, които представиха над 300 тоалета, облечени от близо 50 манекени. Специално участие в юбилейното издание на Парада взеха проф. Хайме Пикер – преподавател в Академията за мода в Мадрид, с участия в световни форуми на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон, Мадрид, както и Драгомир Красимиров, който живее и твори в Испания и е носител на редица престижни награди. Сред родните дизайнери видяхме тоалети, както на утвърдени, така и нови имена. За пореден път с три уникални колекции се представи Дизайнерски център „Ариес Уникат“ – Светла Димитрова, с дефиле на който бе открито 60-ото издание на Парада на модата. На стрийт модата заложи Теодора Кьосева, а работилата в Швейцария Александра Мешкова показа официални тоалети. За пореден път на плевенска сцена гостува и Дизайнерско студио „Модалаб“, чийто дизайнери са завършили в Париж, Милано и Лондон.

29.06.parad3
Друга дизайнерка, която се представи на сцената на Парада, бе Мария Божилова. Тя участва с пролетна колекция за 2016-а. Яна Панова пък ни представи авангардна дамска и мъжка мода, а сред новите имена на Парада на модата бяха и Модно студио „Нера“ – Ралица Христова и Рене Емил.
Отново вътре в спектакъла бе вплетено участието на цигуларя Чавдар Вълков, както и на Жени Василева и Боян Бончев от Клуб по спортни танци „Дъга“. На сцената се изявиха и поп изпълнителите Йоана Цветанова и Магдалена Лунголова.

29.06.parad4

 

29.06.parad5

 

29.06.parad6

 

29.06.parad7

 

29.06.parad8

 

29.06.parad9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: