Спартак Плевен с първа победа в контролите!

28.06.2015 7:56

Плевенският Спартак започна с летящ старт поредицата от контролни срещи от лятната си подготовка преди новия сезон на „Б” група. Съставът на Бойко Цветков се наложи над силния тим на Нефтохимик (Бургас) с 4:2, като срещата се игра на стадион „Ангел Кънчев” в град Трявна. Това информира спортният сайт plevensport.eu.

24.06.bgrupa

Бургазлии започнаха по-добре двубоя и през първите минути имаха териториално и игрово преимущество. Плевенчани пък в тези начални минути разчитаха на контраатаки, които бяха доста опасни, като при една от тях в 23-ата минута Антони Иванов намери мрежата зад Димитър Николов и откри. Десетина минути по-късно „Нафтата“ се върна в мача с гол на Симеон Мечев. През втората част отново бургаските футболисти имаха лек териториален превес, но спартаковци бяха по-концентрирани пред гола и в 52-ата след изпълнение на корнер Стенислав Георгиев отбеляза с глава и даде нов аванс за своя тим.
В 56-ата минута Нефтохимик отново изравни, като Симеон Мечев отбеляза втория си гол в мача след точно изпълнена дузпа, отсъдена за игра с ръка на плевенски защитник в наказателното поле. До края на срещата „синьо-белите“ бяха по-добри и закономерно стигнаха до нови две попадения. Първо в 78-ата минута Христо Кирев вкара за 3:2, а малко след това новото попълнение в тима на Спартак, Иван Денков, който дойде от столичния Левски, беше подкосен в пеналта и главният рефер отсъди дузпа за плевенчани. Зад топката застана Васил Шопов, който не сбърка и фиксира крайното 4:2 за Спартак, информира още plevensport.eu.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: