Розата „Цветелина Романтика“ официално получи името си на церемония в Община Плевен (галерия)

13.06.2015 17:02

13.06.roza1

Днес в Актовата зала на Община Плевен се състоя тържествена церемония по официалното кръщаване на вид роза на името на Цветелина Таслакова – един от тримата загинали 20-годишни студенти в катастрофа на 5 май 2014 г. до Луковит, когато живота си загубиха още Владислав Горанов и Николай Менков. Розата получи името „Цветелина Романтика“, а на събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, областният управител на област Плевен Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, много гости и приятели. Името на розата „Цветелина Романтика“ е подарък от световния производител на рози „Мейланд Франция“, като специално за кръщаването гости в нашия град бяха представители на ръководството на популярната фирма.

13.06.roza2
Розата на Цвети е символ на любовта и вечното приятелство, надеждата за справедливост и стремежа за един по-добър свят, обърна се към гостите в Актовата зала проф. Димитър Стойков. Той изрази благодарност към „Мейланд Франция“ за благородния жест едно цвете да носи името на Цветелина Таслакова. Също така, той благодари на хората, съпричастни с каузата на Сдружение „Справедливост“ за по-малко жертви по пътищата, както и на председателя на Парламента Цецка Цачева, която чисто човешки подкрепи благородната инициатива.

13.06.roza3
От своя страна, Цецка Цачева отбеляза, че Плевен винаги ще помни Цвети, Влади и Ники толкова млади, красиви и цветни, колкото са и самите рози. „Споменът за тези цветя, чийто живот бе рано и нелепо прекършен, ще живее във всеки един нас. Цветовете ще ни напомнят за тяхната нереализирана младост, но аз съм дълбоко убедена, че те ще напомнят и за отговорността на всеки един от нас към нашите деца – така както го правят майките на Влади, Ники и Цвети“, каза Цачева.

13.06.roza5
Самият акт на кръщаването – по традиция с поливане на красивите цветя с шампанско, извърши изпълнителният директор на „Мейланд Франция“ Ги де Виар, който не скри вълнението си от събитието. Розите са магични и много нежни – също като младостта и живота, но те могат да стават и все по-красиви всяка пролет и да ни накарат да се усмихваме, отбеляза де Виар. Ръководството на фирмата връчи на Цецка Цачева сертификат за кръщаването на розата, както и албум с най-красивите рози, създадени от „Мейланд“.

13.06.roza6
Розата на Цвети е знак, че любовта наистина съществува – тя е знак, че любовта между Владислав и Цветелина е била истинска, каза майката на Влади Галя Горанова. За мен, обаче, тази роза е и знак, че справедливост и промяна ще има и че всичко, за което сме се борили, ще се случи, заяви тя, като благодари на всички, които правят така че споменът за трите нелепо загинали деца да остане жив. Благодарност за съпричастността изказа и майката на Цвети – Валя Таслакова, която апелира към всички подкрепата да продължи. „Защото нашата кауза е чиста и нашето дело е свято. Борбата ни е, ако ние сме загубили нашите деца, да продължим напред и да спасяваме другите деца“, обърна се тя към многобройните гости в Актовата зала.
На финала на церемонията талантливи малчугани изпълниха фееричен танц, а пред сградата на Общината бяха пуснати 200 бели балона.

13.06.roza7

 

13.06.roza8

 

13.06.roza9

 

13.06.roza10

 

13.06.roza11

 

13.06.roza12

 

13.06.roza13

#тагове:

НАЙ-НОВИ: