405 дка са обработени срещу кърлежи и бълхи в Плевен

10.06.2015 12:48

10.06.rzi

405 дка тревни площи, детски и учебни заведения са обработените срещу кърлежи и бълхи в община Плевен, информираха на пресконференция днес от РЗИ – Плевен. Обработените площи са в централната градска част, кварталите „Дружба“ и „Сторгозия“, Скобелев парк, село Буковлък, парк „Кайлъка“ и Тученишката бара. Извършени са мероприятия по дезинсекция срещу комари в местностите Тученишка бара, Табаковата чешма, Мъртвата долина и в парк „Кайлъка“.
В община Белене са обработени срещу кърлежи и бълхи 45 дка тревни площи в централната градска част и в детските и учебните заведения, посочват още от РЗИ. В общините Гулянци, Левски, Искър тревните площи са третирани срещу кърлежи и бълхи, направена е и обработка срещу комари. В общините Никопол, Червен бряг и Кнежа е извършена обработка на зелените площи срещу кърлежи, а мероприятията по дезинсекция се отлагат за по-късен етап поради недостиг на средства.
Всички общини в област Плевен са с окосени и почистени градските паркове и градини, дворовете на детските и учебни заведения.
Осем общини имат сключени договори с фирми за извършване на дейности по дезинфекция, дезакаризация и дератизация на техните територии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: