Цигани нападнаха с ножове и колове собственик на рибарник в Бъркач

09.06.2015 12:59

9.06.barkach1

За поредния случай на дръзко и брутално нападение от цигани в плевенско село научи „Плевен за Плевен“. Потърпевш от него е Илиян Циков от Долни Дъбник, който е собственик на рибарник в село Бъркач. Около 16 ч. вчера в имота си той е бил нападнат от двама местни цигани, които той знае по физиономия и по думите му е чувал да ги наричат Курти и Бекир. Двамата са били въоръжени с ножове и колове, като с дървените пръти са успели да нанесат удари по лицето и тялото на Циков. Въпреки всичко, собственикът на рибарника успява да бутне единия от нападателите – Бекир, във водата, като ромът прекосява целия басейн и излиза от другия му край, а Курти побягва по шосето в посока Бъркач.

9.06.barkach2
Както сподели пострадалият, това далеч не е първият случай на посегателство върху имота му. Тези случаи са ежедневни, въпреки че има изградена ограда от бодлива тел, разказва Илиян Циков. По думите му, опитите на двамата видимо пияни цигани да влязат в имота му вчера са започнали още сутринта, като Циков на няколко пъти е отправил предупреждения към тях. „Около 13.30 ч. – няколко часа преди да се стигне до нападението, отидох до село Градина, където се намираше полицаят, отговарящ за Бъркач. Обясних му, че подобен тип посегателства са ежедневие, а той се отнесе с разбиране, като заяви, че ще предупреди двамата“, споделя собственикът на рибарника.

Потърпевшият е подал сигнал в полицията в Долни Дъбник, който е бил входиран, а също така си е извадил медицинско. Надявам се компетентните органи да си свършат работата, защото ситуацията вече е нетърпима, категоричен е Циков. „Въпреки че съм ловджия и законно притежавам огнестрелно оръжие, предпочитам да го използвам само, когато съм на лов. Извадя ли го в случай, подобен на вчерашния, би станало страшно“, допълва той.

9.06.barkach3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: