Националният фестивал на клубовете и формациите за български народни хора „Любимото ми хорце” започва днес в 10 часа в Летния театър!

06.06.2015 7:29

15 клуба от цялата страна с около 400 танцьори са заявили участие в първото издание на Националния фестивал на клубовете и формациите за български народни хора „Любимото ми хорце”, който стартира днес, 6 юни, от 10 ч. на сцената на Летния театър в „Кайлъка“. Организатор на танцовия форум е Джейлян Демирев, ръководител на Клуб „Северняците“ – Плевен. Фестивалът няма конкурсен характер, като целта е популяризиране на българския фолклор. На плевенска сцена ще гостуват танцьори от Етрополе, София, Самоков, Пордим, Сухиндол, Павликени, Левски, село Драганово, Ловеч.

l3
За зрителите на фестивала е осигурен транспорт до Летния театър, като автобусите ще тръгнат в 9 и 9.30 ч. от жп гарата и ще спират на всяка спирка. Фестивалът ще продължи до 13 ч. След него плевенчани отново ще могат да се възползват от организирания транспорт, а изненадата, която организаторите са подготвили за финал, е кръшно хоро с участието на всички клубове на площада пред Военния клуб. Специално за него е поканен и оркестър, който ще внесе допълнителен колорит в проявата.
Снимка – архив плевен за плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: