Старт на проекта „Европейско лято 2015“ дават на 1 юни в Садовец

25.05.2015 13:55

25.05.sadovec

Народно читалище „Искра 1903“ – Садовец ще даде началото на новия си проект „Европейско лято 2015 в Садовец“ навръх Деня на детето – 1 юни, информират от кметството. Поканени са всички малчугани на възраст до 14 години. Проявата ще се проведе на открито пред библиотеката на читалището с начало 17 часа и включва рисуване с тебешири на тема „Европейско лято на село“, забавна викторина и детско парти с музика и балони.
Целта на проекта е да насърчи и подкрепи участието на младите хора в решаването на проблемите, които срещат в своята среда. В резултат ще бъде създадена програма, включваща оперативни срещи, създаване на събития, разглеждане на идеи и издаване на бюлетин, която да има реалния потенциал да насърчава и приучава младите хора към по-голяма активност.
В процеса на работа младежите участници ще анализират потребностите си и ще планират дейности за тяхното удовлетворяване. Първият сезон на проекта е от юни до септември 2015-а, а идеите, които имат потенциала да генерират промяна и на друго място, ще бъдат подкрепени и в другите сезони.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: