Плевенчанин се потопи в тънкостите на дипломацията в посолството ни във Вашингтон

19.05.2015 16:03

19.05.dobri

Петмесечен стаж в посолството на България в САЩ е изкарал 26-годишният плевенчанин Добромир Христов, който разказа повече за уникалната възможност на пресконференция в БТА днес. По думите му, да попаднеш там наистина е невероятен шанс, тъй като на година дипломатическата ни мисия в САЩ приема по 1-2 стажанти.
Добромир е студент в Дания, където следва магистърска програма по международна сигурност и право. По време на третия семестър от обучението си плевенчанинът е трябвало да изкара стаж в някаква институция, за да получи необходимите кредити. Той е решил да направи това в Министерството на външните работи и по-точно в посолството ни в САЩ, където е бил и приет. Работата там е изключително сериозна и стресова и ако някой ви каже, че в посолствата ни в чужбина се работи лесно, знайте, че ви лъже, с усмивка сподели Добри. По време на стажа си той се е запознал отблизо с работата в различните отдели, като дори се е срещнал с двама конгресмени.
Всеки трябва да опита да кандидатства за обучение в чужбина, за да може да се докосне до друга култура и манталитет, категоричен е Добри. По думите, конкретно за Дания, процедурите са изключително опростени, като документи се подават онлайн, а за да кандидатстваш трябва единствено дипломата ти да е преведена на английски език и да имаш начално ниво на подготовка по езика на Шекспир.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: