Първи рецитал-конкурс за Ботева и възрожденска поезия и проза проведоха в Долна Митрополия

18.05.2015 15:54

18.05.dolna

В навечерието на Ботевите празници в салона на Община Долна Митрополия се проведе първият Общински рецитал-конкурс за Ботева и възрожденска поезия и проза. Конкурсът се провежда по инициатива на НЧ „Просвета 1927“ – Долна Митрополия и със съдействието на Община Долна Митрополия, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Намерението на организаторите е провеждането на конкурса да се превърне в традиция за общинските учебни заведения и читалища.
В надпреварата участваха деца от ОДЗ „Здравец” – Долна Митрополия, ученици от училищата в Горна Митрополия, Ореховица, Божурица, Комарево и децата от групата за художествено слово към НЧ „Просвета 1927“ – Долна Митрополия”.
Индивидуални награди получиха Пламен Пенчев от Долна Митрополия – първа награда, втора награда бе присъдена на Цветелина Захариева от ОУ „Христо Смирненски” – Ореховица, а трета награда взе Георги Танев от ОДЗ „Здравец” – Долна Митрополия. За групови изпълнения бяха присъдени награди на рециталите на НЧ „Просвета 1927“ – Долна Митрополия“ – първа награда, с втора награда бе отличен рециталът към ОУ ”Христо Ботев” – Божурица и трета награда получи рециталът на учениците от ОУ „Христо Смирненски” – Ореховица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: