Наградиха плевенчанина Йордан Грижов, спечелил конкурс, организиран от Еврокомисията

14.05.2015 16:56

14.05.dancho1

Както „Плевен за Плевен“ писа, 25-годишният плевенчанин Йордан Грижов стана българският победител в конкурса по писане, организиран от Европейската комисия, на тема „Толкова сходни, толкова различни, толкова европейски“. В него България отбеляза рекордно участие в Европа с 89 подадени кандидатури. Младите автори бяха поканени да напишат текст от 1000 думи с отговор на два въпроса: „Какви са Вашите впечатления от разширения Европейски съюз?“ и „Как разширеният Европейски съюз може да отговори на предизвикателствата на бъдещето?“.

14.05.dancho2
Наградата за Данчо и победителите от другите европейски държави тридневно посещение с информационна цел в Брюксел. На 7 май отличените са посетили Европарламента, като там са им разказали как функционира и с какво всъщност се занимава той. На следващия ден групата е гостувала в Европейската комисия „Berlaymont“ и други сгради на ЕК. В „Berlaymont“ са водили дебати на тема какво е нужно на ЕС, за да повиши вниманието на младежите към самия съюз, какви действия са необходими, за да бъдат младите хора обществено ангажирани, как може да се привлече тяхното внимание. Също така, е коментирано състоянието на Балканите и дали Македония и Сърбия са готови за влизане в ЕС. Младежите са се срещнали с представители на Европейската комисия. Слушали са пресконференции на различни политически представители по отношение на разширяването на ЕС.
Вечерта на същия ден Кристиан Даниелсон, който е генерален директор по разширяването в Европейската комисия е и под прякото политическо ръководство на комисар Йоханес Хан, им е връчил сертификатите. Йордан Грижов е бил похвален, че се е справил с най-голяма конкуренция от всички държави.

14.05.dancho3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: