Децата от детска градина „Юнско въстание“ – Плевен отпразнуваха десетия рожден ден на eTwinning

08.05.2015 12:59

Децата от детска градина „Юнско въстание“ – Плевен отпразнуваха на 7 май десетия рожден ден на eTwinning. Дворът на детската градина цял ден беше Планетата eTwinning. Групите от детската градина дефилираха, като начело на шествието бяха Евро и Опа – героите, които дадоха име на проекта по СП „Коменски“ “E.U.R.O.P.E. – European Union Regions in Our Pupils Eyes“ – “Европа – Европейските обединени региони в нашите детски очи“. Партньорите по проекта се откриха в платформата eTwinning и реализираха двугодишно многостранно партньорство.

de1 de2 de3
Малчуганите пяха, рисуваха, танцуваха и се веселиха. Пуснаха сини и жълти балони, които символизират цветовете на eTwinning. Празникът беше отбелязан и с ежегодното издание на “Читателски маратон – Прочети ми пак”, организиран от г-жа Румяна Кирилова, директор на базовата детска градина „Юнско въстание“. В маратона се включиха студенти от Педагогическия колеж към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ под ръководството на зам.-директора на колежа доц. д-р Теодора Вълова, национален eTwinning посланик.
„eTwinning – от детската градина до университета“ е мотото на честванията в Плевен. Празненствата са по повод 10 години от създаването на платформата за електронно сътрудничество между учителите в Европа eTwinning и се провеждат в цsла Европа. Дейността, финансирана от ЕС, е част от програма „Еразъм плюс“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: