Високо признание за Танцов състав „Дъга“ – Плевен от национален конкурс (снимки + видео)

29.04.2015 17:47

29.04.duga1

На 26 април във Велико Търново се проведе Третият национален детско-юношески фолклорен конкурс „Нашите малки, големи танцьори“. В него взеха участие 12 състава от цялата страна, като единствено Плевенска област бе представена от три колектива. Както писахме, Фолклорен ансамбъл „Мизия“ с ръководител Михаил Денев и хореограф Биляна Денева грабна първо място в първа възрастова група, Детски танцов състав „Мизийска младост” – Тръстеник с ръководител Росен Маринов се поздрави с второ място във втора възрастова група, а блестящо се представи и третият ни участник – Танцов състав „Дъга“ при СОУ „Стоян Заимов“ – Плевен с ръководител Албена Кръстева.

29.04.duga2
На конкурса в Търново участвахме в две възрастови групи – от първи до четвърти и от пети до осми клас, като в първата възрастова група децата се представиха с един закачлив северняшки танц, който се казва „Игра“, сподели пред „Плевен за Плевен“ Албена Кръстева. С него те са спечелили третото място, а както разказа техният ръководител, това за малчуганите е било първото излизане на сцена извън Плевен. Албена Кръстева не скри радостта си от другата награда, която Танцов състав „Дъга“ е спечелил, а именно тази за най-добър авторски танц. Неин носител с танца „Шопски ритми“ са станали танцьорите от втора възрастова група. Това е изключителна чест и признание и за децата, и за мен като ръководител на състава, а също така и за Плевен, защото тази награда няма аналог, както и подгласници, с вълнение разказа ръководителят на ТС „Дъга“. Тя сподели, че усещането е било уникално, особено след като и жури, и публика са станали на крака след изпълнението на децата.

29.04.duga3
„За мен децата от Танцов състав „Дъга“ са уникални с безкрайното си желание да се самоусъвършенстват, стихията, която носят в себе и мотивацията за себераздаване. Това нещо няма как да се скрие – публиката го усеща и се получава една взаимност. Радвам се, че имам възможност да работя с тях и заедно да съпреживяваме успехите“, каза още Албена Кръстева.

29.04.duga4

29.04.duga5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: