Плевен отново ще е домакин на инициативата „Спортувай в твоя град“

15.04.2015 11:55

15.04.sport

На 18 април, събота, за трета предна година Плевен ще е домакин на инициативата „Спортувай в твоя град“. Тя се организира от Община Плевен, Българската асоциация „Спорт в свободното време” и неправителствени организации. Повече подробности около организацията и очакванията от провеждането й тази година на пресконференция в БТА споделиха Симеон Съев – координатор и председател на Оперативното бюро и зам.-кметът Стефан Петков.
Надпреварите ще бъдат в три дисциплини – лека атлетика – крос, баскетбол и колоездене, като участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: 12-14 години, 15-17 години и над 18 години. Баскетболните двубои ще се играят на кошове, поставени на площад „Възраждане“ край фонтаните, а колоездачите ще стартират от началото на велоалеята пред читалище „Съгласие“ и ще финишират на входа на „Кайлъка“. Записването зя участие ще бъде на място в събота от 9 до 10 часа.
Организаторите споделиха, че през миналата година в инициативата са взели участие над 560 плевенчани, като не скриха очакванията си, че и тази година те ще бъдат поне толкова. Наградният фонд е в размер на 3000 лв.
Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: