Плевенчанката Борислава Ганева ще участва на Европейското по шотокан карате-до в Латвия

13.04.2015 16:30

13.04.borislava1

От 4 до 10 април в зимния ни курорт Банско се подготвиха повече от 50 състезатели (мъже, жени и юноши) за предстоящото европейско първенство по шотокан карате-до, което ще се проведе от 17 до 19 април във втория по население град в Латвия – Даугавпилс. Сред участниците в него ще е и плевенчанката Борислава Ганева – трикратен световен шампион за 2012, 2013 и 2014г. по шотокан карате-до. Европейското първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). Под ръководството на президента Александър Славков тя расте и се развива с бърз темп. Тази година към членовете й бяха добавени 3 нови клуба, към общите 35.
С помощта на националния треньор Димитър Тодоранов на лагера каратеките ни проведоха двуразови интензивни тренировки в залата на „Гранд Хотел Банско“, която за тяхно удобство беше специално преобразена в доджо (карате зала).

13.04.borislava2
„Лагерът премина при отлични условия и разбира се беше много полезен за физическата и психическа подготовка на каратистите. Въпреки безспорните постижения от европейски и световни първенства на нашите състезатели, ние не спираме да работим за тяхното усъвършенстване. Стремим се да подобрим качеството на подготовката и да увеличим вътрешната конкуренция като включваме все повече бойци от долните възрастови групи. За федерацията винаги е било важно не толкова количеството на медалите, колкото качеството на нашите спортисти, не само като каратисти, но и като модели за подражание на младото поколение“, коментира техническата подготовка на отбора Димитър Тодоранов.

13.04.borislava3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: