Нови количества тютюн и цигари иззеха ченгетата от търговци от Плевен, Буковлък и Червен бряг

06.04.2015 17:23

6.04.cigari

На 3 април около 15 часа на кооперативен пазар в Плевен при провеждане на специализирана операция по линия „Акцизни стоки“, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и група „Охрана на масови мероприятия“ при ОДМВР – Плевен са установили, че 42-годишен държи 3 черни на цвят полиетиленови чанти, съдържащи тютюн, с общо тегло 3.5 кг. Намереното количество е предадено от плевенчанина с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен.
Същия ден в Червен бряг е проведена специализирана операция по линия „Превенция на престъпленията, свързани с наркотични вещества, издирване на укриващи се лица, разпространение и продажба на алкохол и цигари без акцизни бандероли“. Около 22:30 часа при проверка в село Чомаковци в търговски обект, с управител 40-годишен от Червен бряг, в складово помещение са открити да се съхраняват 18 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките „Президент“-10 кутии и „РЖД“- 8 кутии. Тютюневите изделия са предадени с протокол и се съхраняват в РУ-Червен бряг. По случая е уведомен районен прокурор в РП – Червен бряг. Образувана е полицейска преписка по чл.234 от НК. Работата продължава.
Пак на 3 април за времето от 10 часа до 16 часа при провеждане на специализирана операция от служители на 02 РУ МВР и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен на улица „Ал. Батенберг“ е спряна 38-годишна от село Буковлък. Жената е улична търговка и в нея у намерена тютюн с тегло 2.500 килограма. Сухата тревиста маса е иззета. На нарушителката е съставен акт за административно нарушение. На същата улица при проверка на лек автомобил „Опел Астра“, с водач 35-годишен от село Буковлък, е намерен чувал с 14 килограма тютюн на стойност около 2000 лв., който е предаден с протокол за доброволно предаване. Образувана е преписка, по която продължава работа полицейски инспектор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: