Над 100 участници са се записали досега за участие във втория Маратон на приятелството в Плевен

02.04.2015 14:21

2.04.marathon

Второто издание на Маратон на приятелството – Плевен 2015 ще се проведе на 17 май (неделя) от 9 часа, информират от пресцентъра на Община Плевен. Тази година състезанието включва и републиканско първенство в дисциплина полумаратон. Дистанциите са: класически маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета от двама души по 10 км и градски крос – 3 км под наслов “Аз мога”.
Маршрутът е подобрен спрямо миналата година, като са отчетени препоръките на състезатели, съдии и Българската федерация по лека атлетика. Ще се бягат 2 обиколки, една голяма обиколка от около 32 км и една малка около 10 км, което прави маршрута разнообразен и забавен. Трасето е уникална комбинация от типична централна градска част, извънградско шосе и парк, като се минава през основните забележителности в и около Плевен – Мавзолея, центъра на града, парк Кайлъка, Историческия мост до с. Ясен.
До момента участие са заявили 118 участници, като се очаква броят им да нарасне значително. Благотворителната кауза на организаторите тази година е предоставяне на топъл обяд на 30 деца в неравностойно положение от община Гулянци. Проектът цели да осигури един топъл обяд дневно в трапезарията на училището, което да стимулира децата да го посещават ежедневно и да завършат образованието си. Сумата, необходима за целта, е 7500 лв. Инициативата се осъществява съвместно с Български Червен кръст.
В Първия “Маратон на приятелството Плевен 2014” участваха 190 състезатели от 11 държави, като 36 стартираха на най-дългата дисциплина – маратона. Организатор на състезанието е клуб Бегач (begach.com) и Eyes open, със съдействието на Община Плевен и Българската федерация по лека атлетика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: