Избраха Димитър Кочков за член на Комисията за енергийно и водно регулиране

02.04.2015 14:35

2.04.kochkov

Със 142 гласа „за“, десет „против“ и пет „въздържали се“ Народното събрание одобри единствената кандидатура за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), предложена от Реформаторския блок – Иван Иванов, информира investor.bg.
С огромно мнозинство беше подкрепена кандидатурата на Евгения Харитонова, издигната от ГЕРБ за член на КЕВР в състав „Енергетика“. За нея гласуваха 167 народни представители, осмина бяха против и един се въздържа. Със 153 гласа пък беше подкрепен кандидатът на Български демократически център Георги Златев. Останалите двама в енергийния състав са номинираните от Патриотичния фронт Александър Йорданов и Владко Владимиров.
В състава, отговарящ за ВиК сектора, избрани бяха Димитър Кочков, издигнат от БСП. За него гласуваха 159 депутати, един беше против, а 17 се въздържаха. Другият член в този състав е Валентин Петков, който беше номиниран от Реформаторския блок. Юристът в състава на Комисията е кандидатът на ДПС Ремзи Осман, подкрепен от 128 народни представители.
Сегашният председател на регулатора – Светла Тодорова, отново ще участва в регулирането на пазарите, но този път като икономист. Нейната кандидатура, издигната от ГЕРБ, беше подкрепена от 150 депутати. При гласуването седем души бяха против, а двама се въздържаха.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: