Първа копка по проект „Трансформиране на родния дом на Григор Вачков в информационно-технологичен център за култура, творчество и комуникация”

01.04.2015 13:43

На 31 март в с. Трънчовица беше направена Първа копка по проект „Трансформиране на родния дом на Григор Вачков в информационно-технологичен център за култура, творчество и комуникация”на Сдружение с нестопанска цел”Григор Вачков” по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013г.Сдружението е сформирано специално за този проект, който е финансиран изцяло от европейски фондове и националния бюджет, каза кметът на селото Блажо Николов.

lu1
Кметът на Община Левски Любка Александрова сподели радостта си от факта ,че идеята да благодарим подобаващо на големия български актьор Григор Вачков вече се реализира .Паметта за него ще се пази в културния център и всеки гост на селото ще може да се запознае с живота и творчеството му.Кметът на с.Трънчовица –Блажо Николов благодари на Община Левски за помощта и подкрепата .
Проекта е на стойност 608 650 лв., одобрена субсидия от ДФЗ, като около 452 хил.лв. от тях са за строително-монтажни и благоустройствени дейности.Изпълнител е „Генов и КО”ЕООД гр.София.

lu2
Около 109хил. лв.по проекта са предвидени за обзавеждане със софтуер, хардуер , мултимедия и видеофилми за живота и творчеството на Григор Вачков, бита на хората в с.Трънчовица.Проектът трябва да бъде реализиран до 15 юли 2015г.
В един открит музей със сцена и помещения за съхраняване на мултимедийния архив ще бъде трансформиран родния дом на незабравимия Григор Вачков.
Информация и снимки – Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: