Ансамбъл „Тракия“ представя в Плевен танц по разказ на Чудомир

18.03.2015 13:31

18.03.trakia2

Фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще подари на плевенската публика два концерта и ще представи нов танц, информират от ансамбъла. Поради огромния интерес на публиката драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще отвори вратите си за два концерта на 21 март. Първият започва в 18 часа, а вторият – в 20.30 часа.
Ансамбъл „Тракия“ ще представи пред публиката в Плевен нов северняшки танц. Танцът се казва „Първа среща“ и е вдъхновен от разказа на Чудомир за вълнуващите трепети на Велко и Лилка. В разказа си сладкодумният разказвач описва подробно и живописно как на селския мегдан се вие хоро от момци и девойки и как непохватният Велко за първи път се опитва да се хване на хорото и задява красивата Лилка. Музиката е на Любен Досев, а атрактивната хореография е на ръководителката на ансамбъл „Тракия“ проф. Даниела Дженева. Както в повечето си хореографии, и тук артистите не просто ще танцуват, но ще потопят зрителите в цялостната атмосфера на историята, ще впечатлят с артистизъм и достоверно изграждане на образи. Северняшкият танц „Първа среща“ ще бъде представен предпремиерно пред родната публика на ансамбъла в Пловдив на 20 март в градския Дом на културата.

18.03.trakia1
Почитателите на ансамбъла в Плевен са толкова много, че залата на ДКТ „Иван Радоев“ не може да ги побере и по тази причина артистите ще направят два концерта в един ден. Това се случва рядко и ще бъде изморително, но в същото време и много приятно за изпълнителите, защото те ще могат да зарадват повече хора“, сподели проф. Дженева.
Освен новия си танц ансамбъл „Тракия“ ще представи и изпълнения от различни етнографски области. Тежки македонски хора, ефирен лазарски танц, тракийски сюити и темпераментни танци от Шоплука са само част от пъстрата програма на артистите.
Билетите за концертите на фолклорен ансамбъл „Тракия“ в Плевен се продават на билетната каса на ДКТ „Иван Радоев“. За да могат повече хора да се насладят на изпълненията на ансамбъл „Тракия“ за групови посещения, за ученици и студенти билетите са на специални цени. Концертите се организират от Мениджърска агенция „Българка“. За информация и билети всички заинтересовани могат да се обръщат към Николай Падалски – тел.: 0879 988 085 и Тони Тонкова – 0878 987 065, [email protected].

#тагове:

НАЙ-НОВИ: