Билети за операта „Атила” ще се продават на две каси – в Театъра и в „Съгласие”

11.03.2015 11:29

11.03.atila1

На 24 март кръвожадният вожд на хуните – Атила ще оживее на сцената на театъра, за да даде старт на поредица гостувания на Бургаска опера в Плевен. Представлението е с начален час 19:00 ч. За удобство на плевенчани, билети се продават на две каси – в театъра и в читалище „Съгласие”. Работното време на касата при читалището е от 12,30 до 18 часа.
Суперпродукцията „Атила” обещава да завладее публиката с пищни костюми, нетрадиционни декори и светлинни ефекти. Тя е дело на българо-румънския тим Огнян Драганов и Каталин Алборе, които са съответно режисьор и сценограф на представлението. Да съпреживеем емоциите на главните герои ще помогнат мощните гласове на баса Делян Славов, тенора Калуди Калудов, едно от най-добрите сопрана в България Йоана Железчева, баритона Марян Йованоски. Те ще се превъплътят в Атила, римския офицер Форесто, Одабела, която е годеница на Форесто и дъщеря на градоначалника на опожарения от хуните римски град Акуилея и Ецио – римски генерал – пълководец. Диригент на представлението ще е Ивайло Кринчев, диригент на хора – Невена Михайлова, пластиката е дело на примабалерината на Бургаската опера Галина Калчева, а концертмайстор е Йордан Ковачев.

11.03.atila2
„Едно представление може да се определи като суперпродукция, когато хорът и солистите сменят костюмите си много пъти и имаме впечатляващ декор. В „Атила” за хора, който е 40 души, създадохме четири различни костюма. Ще видим хористите на Бургаската опера като хуни, римляни и еремити (поклонници на христовата вяра). . На сцената ще бъдат издигнати 6 огромни пилона, които символизират мощта на Римската империя. Декорът може да се опише като боксова арена, на която ще наблюдаваме сблъсъка между главните герои”, обяснява Каталин Арборе.
Представлението ще бъде допълнено и от специални прожекции, които се правят за първи път в България. Те са подготвени отново от Арборе, който е и lighting designer.

11.03.atila3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: