Уъркшоп за изработка на домашен сапун и свещи ще проведат младежи на база „Вълчовец“

10.03.2015 11:20

10.03.zeleno

Както писахме, на 11 и 12 април Сдружение „Младежки доброволчески център“ – Долна Митрополия организира Зелено училище, което ще се проведе на база „Вълчовец“ край Долна Митрополия. То ще премине под мотото „Доброволчеството като ценност“, като за организацията съдействат също Младежки форум – Плевен, Община Долна Митрополия и Youth.bg. Повече за проявата на пресконференция в БТА днес сподели председателят на Сдружението, Йордан Христов, който припомни, че през миналата година бе организирано почистване на района в рамките на кампанията „Да почистим България за един ден“, като тогава се отзоваха около 50 човека. Тази година с организирането на Зеленото училище разширяваме формата и сме поканили ученици, студенти, членове на НПО и представители на младежки партийни структури, посочи Данчо Христов.
Нощувката на територията на базата ще бъде на палатки, а организаторите ще подсигурят прехраната на младите доброволци. В програмата отново ще бъде включено почистване, след което участниците ще бъдат разпределени в групи по интереси – част от тях ще се занимават с цветарство, други с екология, трети – със засаждане на дървета. За вечерта е планиран уъркшоп, в който скаути ще обучат младежите как да разпъват палатка и да палят лагерен огън. В рамките на втория ден в програмата е включен уъркшоп за изработка на домашен сапун и свещи. Готовите изделия ще бъдат предлагани на плевенчани в централната част на града, а събраните средства от продажбата на артикулите ще бъдат дарени на тазгодишните абитуриенти от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Младен Антонов“ в Тотлебен.
По думите на Йордан Христов, очакванията са в Зеленото училище да се включат над 100 човека, като към този момент заявките за участие са около 70. Като цяло, няма ограничение за възрастта, но е за предпочитане доброволците да бъдат над 14 години, а също така добре дошли са и цели семейства с по-малки деца, отбеляза председателят на Сдружение „Младежки доброволчески център“ – Долна Митрополия.
Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: