Ясни са победителите в ДИП по ускорен шах и блиц

09.03.2015 9:39

Веднага след първенството по класически шах започна първенството по ускорен шах/6 и 7 март/ а след това и по блиц/8 март/.Малкото време за обмисляне при този шах/20 минути на ускорения шах и 5 минути на блица/ предположи много изненади, но все пак в общи линии фаворитите от класическия шах обраха златните медали и в тези дисциплини.

shah
При момичетата шампионките от класическия шах Петя Караиванова/8 г/ и Надя Тончева/10 г./ станаха шампионки и на ускорен шах и на блиц.
В групата на момчета до 8 години шампионът и вицешампионаът от класическия шах Светлен Иванов и Константин Георгиев станаха първи съответно на ускорен щах и блиц. Подобна бе и ситуацията при 10-годишните момчета, където Лъчезар Колев и Момчил Петков спечелиха златни медали съответно по блиц и ускорен шах.
От състезателите в нашата област най-добре се представи Патриция Найманова/Михаил Тал-Червен Бряг/, която има бронзов медал на блица при момичетата до 10 г. и може да съжалява че изпусна медали и в класическия и ускорения шах. Дария Георгиева/Плевен XXI/ пък спечели бронзов медал на ускорен шах при момичетата до 8 години. Липсата на други медали не е изненада.Болшинството от плевенските състезатели се занимават с шахмат няколко месеца и резултати от тях ще се очакват в бъдеще. Провеждането на първенството в Плевен бе една отлична възможност за тях да се срещнат с най-добрите състезатели в своите възрасти. Въпреки, че не бяха сред фаворитите в отделни етапи от първенството много от тях като Кристиян Митев, Пламен Василев,Любомира Ленкова, Нора Рашкова/от Плевен XXI/, Преслав Вельов/Михаил Тал-Червен Бряг/, Кристиян Георгиев, Никола Тодоров, Алекс Борисов/Спартак Плевен XXI/ имаха своите шансове за по-предно класиране. С интерес ще се следи и развитието на най-малкия участник Мартин Попов/Спартак Плевен XXI/, който още не е навършил 6 години.
Общо в Първенството взеха участие над 130 състезателя от 27 клуба. Домакините от “Спартак Плевен XXI” се справиха отлично с организацията.З а всички бе състезатели и гости бе организирано посещение на “Панорамата”, а хотел “Балкан” предостави отлични условия за провеждането на първенството.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: