Студентите от МУ-Плевен с благотворителен проект „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”

25.02.2015 14:13

25.02.mu

За втора поредна година по инициатива на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към МУ-Плевен се провежда студентски проект „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”. Той има за цел да насърчи креативността на деца и лица с увреждания и да бъдат събрани средства за провеждане на хипотерапия, водна терапия и трудотерапия на тези целеви групи. Мартениците се изработват съвместно от студентите и потребителите на социални услуги на територията на град Плевен – Дом за деца, лишени от родителска грижа „Детелина”, Център за обществена подкрепа, Защитено жилище за лица с лека и умерена умствена изостаналост, Дневен център за възрастни с увреждания и Център за психично здраве.
В плана на проекта са предвидени следните дейности: изработка на мартениците; организиране и осъществяване на изложба-базар; провеждане на терапиите. Очаква се работата по проекта да даде възможност на децата и лицата с увреждания да покажат и разгърнат творческия си потенциал. Реализирането на проекта е част от събитията, предшестващи Световния ден на социалната работа и Седмицата на действие (16.03. – 20.03.2015 г.)
Изложбата-базар се провежда със съдействието на ректора и ръководството на МУ–Плевен във фоайето на Ректората в периода 25 – 27 февруари 2015 г. от 10.00 ч. до 14.00 ч.
Инициативата ще даде възможност и на чуждестранните студенти на МУ-Плевен да се запознаят с една уникална българска традиция. Ръководството на висшето училище закупи от благотворителния базар мартеници за чуждестранните студенти, които ще им бъдат подарени на 26.02.2015 г. по време на лекциите.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: