Плевенски полицаи участваха в обучения по проект „Обединени срещу корупцията”

24.02.2015 8:51

24.02.korupciq

През февруари бяха проведени обучения за полицейски офицери по проект „Обединени срещу корупцията”, реализиран от полицейски инспекторат в област Олт в партньорство с полицията в Румъния, България и Латвия. Проектът е финансиран от Европейската комисия. Дейностите по проекта стартираха през 2014 година. На 1 октомври се проведе първото публично събитие и представители на ОДМВР – Плевен посетиха град Слатина, област Олт за участие във встъпителна конференция. За времето от 8 декември до 10 декември 2014 година служители от ОДМВР – Плевен взеха участие в семинар на тема „Corruption – causes, trends and issues”, който се откри в град Слатина на 9 декември – Международен ден за борба с корупцията, провъзгласен от Общото събрание на ООН.
През февруари се проведоха три обучителни сесии за служители от ОДМВР – Плевен. Бяха обучени всички началници на районни полицейски управления и сектори при ОДМВР – Плевен. Домакините от Румъния представиха анализ на идентифицирани добри практики в областта на противодействието на корупцията. Лектори на обученията бяха служители от Генерална дирекция „Антикорупция” – Букурещ и представител на НПО „Transparency International Romania”. На тренировъчните сесии се представиха темите: „Превенция на корупцията в Република Румъния”, „Борба с корупцията” и „Сътрудничеството с неправителствените организации за противодействие на корупцията”.
В рамките на проекта предстои изготвяне на материали за противодействие на корупцията – листовки, брошури и плакати и широка обществена кампания за представяне на рисковете от корупционното поведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: