Информационни срещи, посветени на лозарството и пчеларството, ще проведе НССЗ в Плевен

20.02.2015 13:35

20.02.nssz

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще проведе над 120 информационни събития за земеделски производители съвместно с научните институти и опитните станции в страната. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Инициативата е продължение на активната дейност на службата за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“.
Събитията ще се проведат на територията на цялата страна в период от февруари до ноември 2015 г. Освен специализираните теми, които ще бъдат дискутирани по време на семинарите, експертите от Териториалните областни офиси на НССЗ ще предоставят информация за дейността на Националната служба по мярка 143 „Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния“ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2007-2013 г., нейните дейности през новия програмен период, както и информация за възможностите за подпомагане по ПРСР 2014-2020 г.
В Плевен събитията са с акцент върху пчеларството и лозарството, като първата среща на 28 февруари е на тема „Съвременни аспекти в бактериалните заболявания по пчелите“. Събитията в нашия град продължават на 14 март, когато фокусът ще падне върху съвременните аспекти в микотичните заболявания по пчелите. На 9 април тема на проявата е „Актуални растителнозащитни мероприятия при лозата“, а на 14 май в село Варана, община Левски, събитието е посветено на създаването на пчелни отводки и пчелни майки и предотвратяване на роенето. Последното събитие през годината в Плевенска област ще бъде през септември или октомври, като неговата тема ще е „Новости в лозаро-винарския сектор и възможности за подпомагане“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: