Психолог от ЦОП – Левски участва в клиничен семинар на изтъкнат френски психоаналитик

17.02.2015 13:56

17.02.cop

Психологът на Центъра за обществена подкрепа в Левски Снежина Любенова участва във втората част на клиничния семинар на д-р Патрик Деларош „Приносът на психоаналитичния подход към предоставянето на социални услуги“, който се проведе на 14 февруари в София. „Прием, начални интервюта и снемане на анамнеза на насочените деца и техните семейства към ЦОП“ е темата по която са работили специалисти от цялата страна. Целта на клиничния семинар е обмен на информация и дискусия по случаи и проблеми, под експертното ръководство на д-р Патрик Деларош.
„Специалистите имаха възможност да научат, че анамнезата води до познание, което е полезно за родителите и детето. Тя е двустранен процес, включващ думи и жестове. Една от целите на снемането на анамнеза е на пациента да му стане по-леко. Хората говорят за неща, които не са осмислили преди това“, сподели психологът Снежина Любенова.
Патрик Деларош е френски психоаналитик, заместник-председател на Асоциацията за психоаналитично формиране и Фройдистки изследвания – „Espace analytique“ – Париж и основател на Институт за психоаналитични изследвания на юношеството „Bachelier“ – Париж. Д-р Деларош е медицински директор на терапевтична институция за юноши повече от 15 години. Освен това е бил директор на дневен център за деца в Париж и консултант в детско-юношеската психиатрия на Салпетриер – прочутата болница, в която са практикували Шарко и З. Фройд. Д-р П. Деларош е автор на над десет други книги, сред които: „От любовта към другия към любовта към себе си – въпросът за нарцисизма в психоанализата“ (Denoel, 1999) и „Страхът да излекуваш“ (2003). П. Деларош е написал поредица книги, предназначени за родители и възпитатели: „Имате среща при психотерапевт“, „Родители би трябвало да се осмелявате да казвате „не“, „Юношата има проблем“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: