И в Плевен ще се проведе обучение „Образование чрез спорт“

11.02.2015 11:13

11.02.active

BG Бъди активен – координатор на MOVE Week – европейската седмица на физическата активност и спорта, стартира мащабна дейност – серия от обучения „Образование чрез спорт”. Обученията обхващат над 800 учители по физическо възпитание и спорт, директори на училища, представители на спортни клубове и младежки лидери. Обучението се провежда в 24 областни града като Видин, Габрово, Пловдив, София, Варна, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Монтана, Враца, Кюстендил, Благоевград, Ямбол, Сливен, Бургас, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик. Обучението е в рамките на около два месеца. Партньор на проекта е Министерството на младежта и спорта, което предоставя залите на Младежките информационно–консултантски центрове в страната.
Обучението включва методологията „образование чрез спорт“ – какво дава физическата активност и как тя развива тялото, духа, социалните и лидерски умения на младите хора. В образователните модули са включени полезни практически упражнения. Изграждат се и практически умения за това как се организират събития, свързани с физическа активност и спорт.
„BG Бъди активен” съобщава, че записването на желаещи продължава. За целта желаещите да участват трябва се свържат с Николета Янева и посочат своето име и организацията, която представляват – спортен клуб, училище, НПО. Контакти: [email protected] – Николета Янева, Координатор сектор „Образование“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: