2 години и 8 месеца затвор за извършителя на убийство в Койнаре след пиянски скандал

04.02.2015 16:32

4.02.prisada

Днес Окръжен съд – Плевен призна подсъдимия М.И.Й. за виновен в това, че причинил по непредпазливост смъртта на И. П. Б., информират от пресцентъра на съда. На 28.08.2014 г. в Койнаре подсъдимият нанесъл на И.П.Б. тежка черепно-мозъчна травма , изразяваща се в контузии на мозъка, излив на кръв над и под твърдите мозъчни обвивки (епи– и субдурален хематоми), вследствие на което на 2 септември И.П.Б. починал. М.И.Й. е осъден на четири години лишаване от свобода, като така определеното наказание е намалено с 1/3. Така той ще изтърпи наказание от две години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

На основание чл.45 от ЗЗД М.И.Й. е осъден да заплати на гражданския ищец И.П.Б. сумата от 40 000 лева, представляваща обезщетение за неимуществени вреди – претърпените в резултат на извършеното престъпление болки и страдания, ведно със законната лихва, считано от 02.09.2014 г. до окончателното й изплащане. Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок от днес пред Апелативен съд – Велико Търново.
Ще припомним, че И.П.Б. бе открит в безпомощно състояние на улица в Койнаре на 28 август миналата година. Изпратеният на място полицейски екип установи самоличността на пострадалия който бе откаран в болница и на 2 септември почина. В хода на разследването криминалистите установиха, че между него и М.И.Й. след погълнато голямо количество алкохол е възникнал скандал, преминал в побой, довел до смъртта на И.П.Б.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: