Празник по повод Бабинден организира читалището в Петокладенци

22.01.2015 8:53

22.01.petokladenci1

В Деня на родилната помощ, по традиция, настоятелството на читалище „Напредък 1903“ в село Петокладенци организира празник за жените от селото, като повече от 50 гости уважиха поканата. Това информира за „Плевен за Плевен“ секретарят на читалището Бистра Гаврилова. Празникът беше открит от председателя на НЧ „Напредък 1903“ Софка Петкова, която поздрави жените и им напомни, че най-голямата радост в живота на една жена е да стане майка. Последва ритуалът с миенето на ръцете и даряването на доктора, според старите български традиции.

22.01.petokladenci2
Специални гости бяха доктор Юлия Фичева – общински съветник от ОбС – Белене, Анна Несторова, отговаряща за здравните и социални дейности в Община Белене и кметът на Общината Момчил Спасов. Денят продължи със забавни игри за гостите, много танци и настроение.

22.01.petokladenci3
Читалищното настоятелство поздравява всички жени от селото, които са имали радостта да станат майки и баби през миналата година! Пожелаваме си и през новата година бебетата, родени в Петокладенци и в общината ни като цяло, да са повече! Специални благодарности за съдействието, търпението и разбирането на нашите домакини! Благодарностите са и за Георги Младенов, който ни протегна ръка и ни подкрепи в желанието ни празникът да е още по-весел и запомнящ се!

22.01.petokladenci4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: