Стабилизиране на структурите по места си поставя като основна цел БСП в Плевенско

12.01.2015 18:03

12.01.bsp

Целта ни през 2015-а ще бъде да стабилизираме чисто организационно нашите структури по места, сподели на пресконференция днес областният лидер на БСП – Плевен, Мирослав Михайлов. Той отбеляза, че в БСП тече процес на сближаване на позициите на ръководствата в йерархията на партията – нещо, което, по думите му, като че ли е куцало в годините назад. Като изключително важен момент в посока стабилизирането на БСП той посочи електронното членство. В момента при нас върви подмяна на старите членски карти, което е много важно с оглед на това да имаме реална представа къде сме по членска маса, каза Михайлов. По думите му, този процес трябва да приключи към края на март.
Мирослав Михайлов анонсира, че в края на април или началото на май предстои редовно заседание на Конгреса на БСП, акцент в което ще бъдат предстоящите местни избори. „Не бива и не трябва в последния момент да бъдем изненадани с кандидатури и номинации за кметове или общински съветници, но номинациите при нас не са нещо самоцелно. Търсим варианти за хора, които имат позиции в съответните общности и мисля, че именно това е важно за нашите избиратели“, посочи областният председател на БСП – Плевен.
От своя страна, депутатът от „БСП – лява България“, Васил Антонов, посочи, че за разлика от други политически сили, които са заявили, че ще участват на местните избори със свои представители във всички общини, то целта на столетницата е не просто да участва, но и да спечели в тези населени места. Той отбеляза, че в листите на партията ще има както нови млади членове, така и такива, които вече са се доказали с качествата си в местните парламенти. Ще дадем възможност на общинските организации сами да преценят и подберат кандидатите, които в най-голяма степен ще могат да защитават интересите на местните жители, допълни Антонов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: