Четирихилядното бебе проплака в МБАЛ „АВИС Медика“ – Плевен

09.01.2015 13:31

9.01.avis

В отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „АВИС Медика” – Плевен вчера се роди четирихилядното бебе от откриването на болницата, информираха оттам. Новороденият Георги тежи 3860 грама и е с дължина 51 см. Щастливата майка е 24-годишната Вилия Светославова Кръстева от Плевен. Това е първата й рожба, която проплака в ръцете на екипа от акушер-гинеколози д-р Антония Богданова, д-р Николай Славов и неонатолога д-р Йонка Марчева.
Ръководството на болницата подари на майката икона на Св. Георги Победоносец, изработена от плевенския автор Иван Ботев, с пожелание да бъдат здрави и малкият Георги да носи само радост на родителите си.

9.01.avis1
МБАЛ „АВИС Медика” е открита през месец септември на 2007 година и се наблюдава тенденция към постоянно увеличаване броя на ражданията. През изминалата 2014 година са се родили 628 бебета, въпреки спада на раждаемостта в България. Това се дължи както на добрите условия в болницата, така и на високия професионализъм на персонала и индивидуалните грижи към всеки един пациент.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: