Вижте как ще изглежда паркът „Плевен“ в Истанбул (снимки)

03.01.2015 17:11

3.01.pleven1

Снимки от проекта за изграждане на парк с името „Плевен“ са публикувани на официалната интернет страница на истанбулската община Багджълар, видя „Плевен за Плевен“. Както писахме, съседите са почерпили вдъхновение от плевенския парк „Кайлъка“ след посещение на ръководството на общината в нашия град, като гостите са останали впечатлени от съчетанието на исторически забележителности и природни дадености.

3.01.pleven2
По думите на кмета Локман Чагръджъ, цитиран от БТА, проектът за парк „Плевен“ е посрещнат с горещо одобрение от местните хора. „Нашето население в голямата си част е от преселници, които са се заселили тук след 1924 година. Искаме да възродим носталгичните им спомени. Плевен има важно място в нашата история. Нашият парк „Плевен“, в който ще има и балкански елементи, ще обогати социалния и културния живот на нашите съграждани, те ще имат възможност да прекарват приятно времето си“, отбелязва той.
Освен зелени и цветни площи метра в новия парк ще има кафетерия, а 84 кв. метра ще бъдат застлани с гранитни плочи. Около басейна с декоративни елементи на площ от 197 кв. метра ще бъдат разположени места за сядане и почивка. Детски площадки, пешеходни пътеки, гимнастически уреди за възрастни ще допълват панорамата на новия парк „Плевен“ на Багджълар.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: