Коледни празници в ЦДГ „Слънце” – Левски (галерия)

29.12.2014 9:03

С много трепет и вълнение и тази година малчуганите от цЦелодневна детска градина „Слънце“ – Левски очакваха Коледа. Децата са винаги готови за празници и веселие, а мисълта, че Дядо Коледа ще ги посети и ще раздаде подаръци, ги правеше още по-нетърпеливи и по-весели. Освен това се говореше за “чудеса” и за “сбъднати желания”. Доста примамливо, нали! За доброто настроение на децата се погрижиха учителките на детското заведение, като организираха седмица на „Коледните приключения”. Седмицата на коледните празници бе изпълнена с много забавления за малки и големи – музика и танци, забавни игри и веселие!

1-ви ден – 15.12.2014 г.

С първото коледно приключение децата бяха на „Коледно кино”. Бе излъчен детският филм „Писмо до Дядо Коледа”. Малчуганите с интерес и вълнение проследиха прожекцията. Така те разбраха как Дядо Коледа успява да прочете всички писма и да разнесе подаръци за децата по света.

29.12.slance_den1
2-ри ден – 16.12.2014 г.

С второто коледно приключение „Приказки за Коледа” си припомнихме колко е важно да стоплим душите и сърцата си с любими приказки, за да е Коледа наистина вълшебна!

29.12.slance_den2
3-ти ден – 17.12.2014 г.

Вълнуващ и незабравим бе „Коледният карнавал” – третото коледно приключение. Чудни гости пристигнаха за празника – Принцеси и принцове, снежинки, феи и джуджета, приказни герои и горски животни, спайдърмени и нинджи, елените на Дядо Коледа и много още други. Специално за карнавала се появиха клоуните Пончо и Мончо. На импровизираната сцена започна артистичното представяне на карнавалните костюми. Много фантазия и майсторството бяха проявили деца, родители и учители в подготовката си за карнавала. Публиката силно аплодираше всеки появил се на сцената.

29.12.slance_den3karnaval

29.12.slance_den3

4-ти ден – 18.12.2014 г.

И ето дългоочакваният момент настъпи. Четвъртото коледно приключение – Посрещането на Дядо Коледа с участието на аниматори от детски център „Трите диванета” – Свищов. С грейнали очички и усмихнати лица децата се забавляваха и тръпнеха в очакване. Настана една истинска коледна суматоха, която приключи с идването на скъпия и дълго чакан гост – самият Дядо Коледа. Добрият старец бе посрещнат с много усмивки, песни и танци. Всички деца получиха така желания подарък.

29.12.slance_den4animatori

29.12.slance_den4dqdokoleda

5-ти ден – 19.12.2014 г.

Коледната дискотека – петото коледно приключение. В началото на забавата деца от ПГ-а поздравиха всички присъстващи с танц. Всички се забавляваха и танцуваха с приятна и подбрана музика. Коледната дискотека предизвика истински емоции у децата и завърши с кръшно българско хоро!

29.12.slance_den5diskoteka

29.12.slance_den5diskoteka1

Коледно тържество – ЦДГ „Слънце “ филиал село Градище

С нетърпение и голямо вълнение децата очакваха и гадаеха какво ще им донесе добрия старец, след като отдавна бяха написали писмата си. Малчуганите зарадваха Дядо Коледа с богата програма. Те пяха, танцуваха и рецитираха коледни стихчета. За всички палавници добрият старец развърза чувала с подаръци, за които предварително бе получил писма.

29.12.slance_gradishte
Коледно тържество – ЦДГ „Слънце“ филиал село Асеновци

С щастливи усмивки и празнично настроение посрещнаха Дядо Коледа децата от група „Мечо Пух” филиал с. Асеновци. Край елхата малчуганите рецитираха стихчета, пяха и танцуваха. Всички деца получиха желаните си подаръци.

29.12.slance_asenovci
Духът на Коледа е във всички нас, той ни прави истински хора – такива, които обичат, помагат и правят света много красив! На Коледа чудесата се случват, стига да ги пожелаем! Мили деца, скъпи родители! Пожелаваме Ви магията на коледната нощ да превърне всеки един ден от новата година във вълшебна приказка! Весела Коледа и щастлива Нова 2015 година! От екипа на ЦДГ ”Слънце”
Автор: младши учител Севдие Алиева

#тагове:

НАЙ-НОВИ: