Плевенският „Спартак“ приключва годината на 41-во място в България

25.12.2014 15:48

25.12.spartak

Спартак (Плевен) завършва годината на 41-во място. Това показва клубната ранглиста за първия полусезон, която се изготвя от сайта bgclubs.eu и обобщава резултатите на отборите от трите месечни класации през есента, пише plevensport.eu. В подреждането са включени всички български футболни клубове, които се състезават в „А“, „Б“ и „В“ групите. Плевенският тим има в своя актив 12.485 точки, като веднага след него са отборите на Бдин (Видин) и Академик (Свищов).
Челната тройка за полусезона повтаря есенното класиране в „А“ група, като прави впечатление, че намиращия се в момента извън шестицата на елита ни Черно море заема 5-то място в ранглистата за есен 2014. Лидерите в „Б“ група Монтана и Локомотив (Горна Оряховица) заемат съответно 10-то и 12-то място. Хегемонът на Североизточна „В“ АФГ през есента Дунав 2010 (Русе) е най-добре представящият се отбор от „В“ групите – „драконите“ заемат 25-то място.
Дъното на ранглистата за полусезона е отредено за Доростол 2013 (Силистра) от Североизточната „В“ АФГ и Ботев 2008 (Козлодуй) и Ситомир (Никопол) от Северозападната „В“ АФГ. Отборите от Козлодуй и Никопол са и единствените в първите три нива на футболната ни пирамида, които така и не успяха да запишат победа през тази есен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: