8 деца на загинали и пострадали служители от системата на МВР – Плевен получиха подаръци

23.12.2014 8:55

23.12.darenie

За единадесета поредна година държавата и частни фирми се обединиха, за да направят, по-щастливи Коледните и Новогодишните празници на децата, чийто родители са загинали или пострадали в борбата с престъпността, за да осигурят безопасността и сигурността на другите. Дарението бе връчено лично от директора на МВР – Плевен Венцислав Катинов, който пожела на младите синове и дъщери на загинали и пострадали колеги, да пазят и градят духовните ценности на нацията ни и да следвате примера на своите родителите за всеотдайност и смелост в защита на правата и свободите на българските граждани.
Директорът Венцислав Катинов им пожела весели Коледни и Новогодишни празници и ги увери, че той самият и колегите му в областната дирекция са готови да им помогнат с каквото могат, винаги когато имат нужда. Катинов пожела щастие, здраве и много успехи в училището и живота на осемте деца.
Подаръци получиха Момчил Яворов Цветков, син на главен сержант Явор Цветков, загинал през 1994 година. На 3 май 1994 година полицай Цветков е изпратен за отреагиране на сигнал за въоръжен грабеж на бензиностанция край Плевен. Патрулният автомобил незабавно се е отправил към мястото на инцидента за предотвратяване на тежкото престъпление. На кръстовището край база КАТ – Плевен колата се е поднесла и се е ударила в насрещно движещ се автобус „Чавдар”. При катастрофата служителят Цветков е получил множество тежки травми, станали причина за смъртта му на 4 май в Плевенската болница. Ден по-късно – на 5 май 1994 година е починал и главен сержант Митко Георгиев, ранен при същия инцидент. Неговият син – Антонио Митков Георгиев, също получи коледни дарения.
Елица Тодорова е дъщеря за загиналия при катастрофа край Долни Дъбник на 8 юни 2007 година инспектор Валентин Тодоров.
Христа и Бетина Спасови са деца на полицай Светослав Спасов от РУП Левски. Той е ранен през 1999 година. В нощта на 11 май при задържане на неизвестни лица, отказали да изпълнят полицейско разпореждане и опитали да осуетят проверка, той е прострелян.
Татяна Калоянова Бонева е дъщеря на загиналия на 27 януари 2008 година полицай Калоян Бонев.
Красимир и Ивона Накови са деца на старши сътрудник при Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен загинал на работното си място на 4 февруари 2008 година.
По сметките на всяко от тях са приведени по 250 лв., набрани в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР. Подаръци – ваучери на обща стойност 500 лв. децата получиха и от основните спомоществователи в кампанията “Технополис” и “Билла”.
Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на SMS на номер 1866 за абонатите на всички мобилни оператори или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по транзитна банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: