Плевенският „Найтингейл“ се класира отново за А група

15.12.2014 8:35

15.12.bridge

От 12 до 14 декември във Варна се състоя квалификационен турнир по спортен бридж за влизане в А група. В него участваха 9 отбора от Северна България. Те играха по система „Всеки срещу всеки“ мачове по 20 дона. Плевенският „Найтингейл“ постигна 5 победи и 3 загуби и набра 94 точки от 160 възможни, което го класира на второ място след отбор „Радков“ (Варна). Това му осигури място в А група. Тя ще се състои в края на януари 2015 г. в град Пловдив. В нея ще участват общо 12 отбора. Това са първите два отбора от квалификационни турнири, провели се във София, Варна, Стара Загора, Перник и първите 4 отбора от първенството през 2014 г.
Това е пореден успех за плевенския бридж. Отборът на „Найтингейл“ се утвърди като един от най-силните отбори в България и редовен участник в А група в последните години. Плевенчани играха в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Златко Сариев и Юри Николов, а като резерва влизаше и Румен Върбанов.
Следващата проява е на 27 декември, когато Бридж-Клуб „Плевен“ ще отчете и изпрати 2014 година с турнир за своите членове в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: