Концерти, изложби и награди в културния афиш на Плевен в навечерието на Коледа

15.12.2014 9:26

15.12.afish

Богат на събития е културният афиш на Община Плевен в седмицата в навечерието на Коледа. Многобройните прояви стартират днес от 18 ч. в зала „Катя Попова“ с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков под наслов „Пеещи коледни… звънчета”, а в сряда от 17 ч. в Артцентър Плевен е първото мероприятие от Петия национален литературен конкурс “Петър Ковачев” – литературното четене „Плясък на криле”.
Две церемонии по връчване на награди предстоят в сряда и четвъртък. В сряда от 18 ч. в пресклуба на БТА ще бъдат връчени годишните отличия „Северно ехо“ на Община Плевен и СБЖ – Плевен, а в четвъртък и наградите от Петия национален литературен конкурс “Петър Ковачев”. Церемонията е от 13 ч. в Артцентър Плевен. Събитията продължават с Коледен концерт на художествените колективи при Център за работа с децата – Плевен в четвъртък от 18 ч. в зала „Катя Попова”, а на следващия ден от 16.30 ч. в художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ е Коледното четене на Съюза на писателите – Плевен.
Отново в петък, но от 17 ч. във фоайето на ЦРД ще бъде открита ретроспективна фотоизложба на Детски хор „Звъника” със заглавие „30 години в кадри”, а два часа по-късно на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ е концертът на Фолклорен ансамбъл „Мизия“ „Хубост за бъдни времена”. Той е по повод 35 години от създаването на ансамбъла и е по проект, финансиран от Община Плевен. И в неделя салонът на Театъра ще посрещне многобройни гости, а поводът е юбилейният Парад на модата, чието начало е от 19 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: