В Червен бряг успешно приключват проекта „Това е моята къща“

15.12.2014 12:50

15.12.proekt

На 17 декември (сряда) от 13,30 часа в Ритуалната зала в Червен бряг ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Това е моята къща“. Проектът се финансира по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете“, Компонент ІІ „Разкриване на социални услуги в общността“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. По него Община Червен бряг разкри и вече успешно функционират два типа резидентни социални услуги: Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца и младежи с увреждания и Защитено жилище за младежи с увреждания. Този проект е естествено продължение на успешно изпълнен от общината предходен проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“, по който бяха изградени, оборудвани и обзаведени двете сгради. Капацитетът на ЦНСТ е за 14 деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 29 години, а в Защитеното жилище е предвидено да живеят 8 младежи, навършили 18 години, напускащи специализираните социални институции.
Общината успешно изпълнява проекта от юли 2013 г. От началото на 2014 г. до момента успешно функционират двете нови социални услуги. В ЦНСТ в момента живеят 10 деца и младежи, а в Защитеното жилище – 7 младежи, дошли от цялата страна, като там на 19 декември ще пристигне още един младеж.
Проектът се реализира от 01.07.2013 г. и приключва на 31.12.2014 г. Общата му стойност е 288 603 лв. От 2015 г. услугите ще продължат да съществуват с финансиране от държавния бюджет. На пресконференцията ще присъстват Павлин Фильовски – кмет на Община Червен бряг, Георги Георгиев – зам.-кмет Антоанета Костадинова – секретар на Община Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: