Младежи от Плевен гостуваха в Брюксел по покана на евродепутата Илияна Йотова

25.11.2014 17:40

25.11.brussels1

Надежда, че новата Европейска комисия ще обърне повече внимание на проблема с насилието над жените, на възможностите за реализация на младите хора и на по-добрата информираност за работата на европейските институции, е изразила евродепутатът Илияна Йотова в Брюксел пред младежи от Плевен. За това разказаха участниците в посетителската група в Европейския парламент. 12 млади плевенчани бяха на двудневна визита в белгийската столица по покана на заместник-председателя на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП Илияна Йотова.

25.11.brussels2
Темата за насилието над жените е често пренебрегвана за сметка на икономически въпроси, но стремежът е ЕК да бъде подтикната към законодателна инициатива за борба с този тежък проблем, е заявила Йотова на специална среща с плевенските младежи. Един от участниците в срещата – Лъчезар Крумов, сподели, че е била дискутирана и политиката в областта на миграцията, която се превръща в четвъртата по важност в Европа след финансовата, икономическата и социалната, но определено влияе върху всички тях. В тази връзка комисията по вътрешна сигурност е отправила парламентарен въпрос към ЕК за конкретни мерки, които да бъдат предприети оттук нататък за справяне с емигрантската криза. Йотова е подчертала, че бежанският натиск на границата между България и Турция изисква специални операции, подобно на тези за Средиземно море.

25.11.brussels4
В рамките на двудневното си гостуване в Брюксел, плевенската младежка група е имала възможността да разгледа Европейския парламент, да се запознае с неговата работа, да узнае неговата история във виртуалния Парламентариум. В останалото свободно време плевенските представители от ДФСГ „Интелект“ и от Медицинския университет са имали възможност да разгледат културно-историческите забележителности на белгийската столица. Младежите са очаровани от гостоприемството на Илияна Йотова и от професионалното отношение на нейния екип.

25.11.brussels5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: