Преизбраха плевенски депутат за лидер на Земеделски народен съюз

10.11.2014 8:37

Народният представител Румен Йончев бе преизбран единодушно за председател на Земеделския народен съюз /ЗНС/ на редовният 40-ти Конгрес на земеделците, акцентът на който бе и 115-та годишнина от основаването на Земеделския съюз.Като безспорен успех бе отчетен фактът, че ЗНС засили сериозно своето електорално присъствие на последните два избора, като в 43-то Народно събрание е представен с двама свои кадри – Румен Йончев и зам.-председателя на парламента Явор Хайтов.

zns

В своя доклад пред делегатите Румен Йончев отбеляза какво е свършено през първия период на председателстването му на партията, наблягайки на тежката ситуация, в която се e намирал Земеделският съюз и убедителното завръщане, което са постигнали земеделците, благодарение на активизацията на партийната членска маса и доброто решение за участие в коалиция, съвместно с истинските центристки формации в българската политическа реалност.

Всички земеделски членове се обединиха около мнението, че въпреки засилващото се политическо присъствие на формацията, пред тях стоят много предизвикателства, сред които продължават да бъдат разделението на земеделците в различни формирования, решението за това да бъдат градивна опозиция в парламента, както и невижданата атака, на която са били подложени през последните две кампании.

„Ние подкрепихме кандидатурата на Бойко Борисов за премиер, защото не искахме да му бъдат извивани ръцете, но гласувахме против състава на кабинета, защото според нас той е изключително слаб“, заяви Румен Йончев.

На земеделското мероприятие специални гтости бяха коалиционните партньори на ЗНС, сред които и лидерът на ББЦ – Николай Бареков. Той изказа своята благодарност за свършената съвместна работа и ползите от коалицията, което затвърждават тясната връзка между двете партии и необходимостта от съвместно развитие в бъдеще. Следващата основна цел на ЗНС ще бъде усилена работа и подготовка за предстоящите местни избори, където партията се представя традиционно добре и има множество представители в общинската власт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: