„Берое“ приема „Спартак“ с обновено осветление в залата си

08.11.2014 10:22

8.11.beroe

Днес от 18 часа в общинската зала в Стара Загора един срещу друг се изправят тимовете на БК Берое и БК Спартак Плевен, в мач от V-ия кръг в Националната баскетболна лига. Гостите от Плевен са един от най-неудобните съперници в лигата, което предвещава интригуващ двубой за феновете на баскетбола, пише beroebasket.com. Съществуваше опасност тази среща да се играе извън Стара Загора заради проблемите с осветлението в залата. Благодарение обаче на бързата намеса на кмета на града Живко Тодоров проблемът бе отстранен и днешният двубой ще се играе под изцяло обновеното осветление в спортното съоръжение.
През миналия сезон двата тима се срещнаха общо три пъти, като във всички мачове краен победител бе тимът на Спартак, така че „зелено-белите” ще бъдат пределно мотивирани срещу плевенчани. Освен това старозагорци ще опитат отново да се върнат на победния път, след като записаха две поредни поражения от тимовете на Балкан и Рилски спортист. Във временното класиране „зелено-белите” са 4-ти с актив от 2 победи и 2 загуби. Тимът на Спартак пък се намира на предпоследното 8-мо място, като от началото на сезона плевенчани загубиха и трите си мача в първенството съответно от Балкан (60:85), Рилски спортист (82:69) и Лукойл Академик (75:90).
От състава на Берое днешната среща ще пропусне американският център на тима Джейсън Чийзмън, който страда от контузия. В щаба на гостите пък Иван Тилев е също с травма и е много вероятно да пропусна двубоя.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: