Бобо и Печенката награждават победителите в „Цветна олимпиада“ в Плевен

27.10.2014 13:42

Образователната инициатива „Цветна олимпиада“ започна и през тази учебна година.
Първите области, в които се проведе са Враца, Монтана, Видин и Плевен. В нея се включиха стотици ученици. А победителите ще бъдат наградени от водещи обществени личности, представители на ръководствата на общините-домакини, ръководствата на РИО, почетни членове на Сдружение „България си ти!“. Това ще се случи в Плевен на 31 октомври от 17:00 ч. в Общинска зала – Плевен; ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

adriana_pechenkata
Специални гости и в четирите награждавания ще бъдат гласовете на „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо, световният шампион по бийтбокс Печенката и представители на дипломатическия корпус. Тъй като инициативата е идейно свързана и с деня на народните будители, тази седмица тя е посветена и на един от най-светлите български празници – I ноември – Денят на народните будители.
„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

bobo1

През 2014/2015 учебна година състезанието ще обхване всички области в страната. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: